Richting Zweden
9 juni 2026 - Kopenhagen, Denemarken
Zondag 31 mei en maandag 1 juni,
We hebben de camper weer uit de stalling gehaald en gaan weer vertrekken. Deze keer gaan we naar Zweden maar of we er komen weet je maar nooit. Zondag zijn we om een uur of twee in de middag vertrokken en onze eerste stop was bij Jan en Tineke in Berkel en Rodenrijs, daar werden we verrast met een heerlijke barbecue en met een wijntje erbij was het weer gezellig. Maandag zijn we weer verder gegaan en zijn we naar Jaap en Anneke in Stegeren bij Ommen gestopt. Er was weer veel om bij te praten en Anneke heeft voor heerlijke maaltijden gezorgd, Jaap heeft een paar wijntjes ingeschonken, en zo was het weer een top dag.
Dinsdag 2 juni,
Vanmorgen zijn we naar Meppen in Duitsland gereden, daar zijn we gelijk op de fiets gestapt om een prachtige fietstocht in de omgeving te maken, op de terugweg hebben we wat boodschappen gedaan bij de Edeka en toen we weer in de camper waren begon het al snel een paar uur te regenen, later was het weer droog en morgen zien we wel weer.
Woensdag 3 juni,
Na een nacht met heel veel regen was het vanmorgen droog, dus hebben we de fiets gepakt om naar het stadje tegaan, daar koffie gedronken wat rondgelopen een paar boodschappen gedaan en weer terug. Na de lunch zijn we naar Cloppenburg gereden en daar op de parkeerplaats bij het museumdorp hebben we de camper neergezet, het begon al snel weer te regenen dus hebben we een boek gelezen.
Donderdag 4 juni,
Het lokte niet om met die nattigheid het museum dorpje te bezoeken, maar buiten het hek stond een ploeg waar ze in de jaren 60 de geestgronden 1,80 meter diep mee om ploegden om goede grond boven te krijgen. Wij zijn dwars door Bremen met heel veel files naar Worpswede gereden, dat is een kunstenaars dorpje waar bussen vol toeristen komen, we hebben nog een rondje in de omgeving gefietst maar verder is er niet zoveel te beleven, dus zijn we doorgereden naar Zeven waar in het dorp een parkeerplaats voor campers is.
Vrijdag 5 juni,
Het was droog dus op de fiets een rondje in de omgeving gedaan, ik zag vlak bij de camper een benzine station waar de diesel €1,80 kost, de tank was bijna leeg dus wij om kwart over twaalf naar de pomp, het is raar maar waar toen was de prijs €2,05 dat is in Duitsland zo na twaalf uur gaat de prijs omhoog. Dus krenten die we zijn doorgereden naar Stade.
Zaterdag 6 juni,
Vanmorgen na het ontbijt eerst naar een tankstation 500m verderop gereden, daar diesel en gas getankt deze keer wel voor €1,80 later reden we weer langs die pomp en was het ook weer €2.00, de camper weer op de parkeerplaats gezet en daarna zijn we de stad in gefietst, Stade is een Hanze stad het was er hartstikke druk, als het zo druk is met kraampjes en muziek orkestjes zie je niet zoveel van de stad, we hebben er wat gegeten en zijn later door het Altesland wat een prachtige route is met veel fruitbomen en stalletjes langs de weg richting Hamburg gereden en zijn in de buurt van Hamburg op een parkeerplaats gestopt om te overnachten.
Zondag 7 juni,
Vannacht hadden we weer een mooi rustig plekje, hoe vind je ze zo dicht bij de stad. Er stonden nog een paar campers en een vrachtwagen. Verder is het een dag om maar snel te vergeten, met heel veel regen zijn we naar de City parking bij Lubeck gereden, daar is een parkeerplaats speciaal voor campers mat een Sanistation bij een groot winkelcentum wat op zondag dicht is. Tegen de avond staat het er bomvol met campers, hier hebben we de dag doorgebracht.
Maandag 8 juni,
Het beloofd een mooie dag te worden, dus zijn we op de fiets naar de binnenstad van Lubeck gegaan, ik had een rondrit door de stad van Komoot, we hebben genoten van de prachtige stad met zijn vele mooie gebouwen, dat is beslist een aanrader. Later in de middag zijn we 90km verder naar Puttgarden gereden om op de parkeerplaats bij de Ferry waar we morgen met overvaren te overnachten.
Dinsdag 9 juni,
We hadden voor vandaag om 8.40 uur een overtocht geboekt, bij de veerboot is het net zo'n geoliede machine in een kwartier lossen en laden en dan 3 kwartier varen het gaat op de minuut. Eenmaal in Denemarken hebben we omdat het met een beetje miezer en regende besloten om meteen de 150km naar Kopenhagen te rijden, daar hebben we bij een sportcomplex de camper geparkeerd en de rest van de dag een boek gelezen.
Wordt vervolgd.

Wij gaan jullie volgen. Fijne reis en heb het goed samen.