Rondje België
1 oktober 2025 - Maassluis, Nederland
Zondag 7 september,
De camper staat weer gereed, dus kunnen we weer op pad. Omdat onze buurvrouw Lenie begin oktober 90 jaar wordt en we dat niet willen missen blijven we voorlopig een beetje in de buurt. Bas heeft ons uitgenodigd voor een barbecue dus dus we eerst naar Wateringen gereden, hebben daar bij het sportpark van Velo de camper neergezet om te gaan genieten van een heerlijke barbecue. Toen het afgelopen was hebben we bij het sportpark overnacht dus de start van deze reis was super.
Maandag 8 september,
Na het ontbijt zijn we over Hellevoetsluis en de delta werken naar Vlissingen gereden, hebben daar op een parkeerplaats de camper neergezet gezet om vervolgens een rondje over Walcheren tegaan fietsen, zo kwamen we in Middelburg terecht altijd weer een mooie stad en over de boulevard van Vlissingen wat niet slecht fietsen is. Omdat je in Zeeland nergens vrij mag overnachten zijn we aan het eind van de middag door de Westerschelde tunnel naar Terneuzen gereden waar we op de camperplaats overnacht hebben.
Dinsdag 9 september,
Het weerbericht was overal voor vandaag bijzonder slecht maar wij hadden prima weer met in de middag een lekker zonnetje dus zijn we over de Schelde boulevard en de sluizen was heel indrukwekkend is naar Sas van Gent, met een mooie haven gefietst, om weer aan het eind van de middag naar Sint Laureins in België te rijden waar we op het kerkplein konde parkeren.
Woensdag 10 september,
We zijn hier in het kreken gebied, in een heel ver verleden waren er regelmatig overstromingen vanuit de Schelde daar zijn nog heel veel watertjes van overgebleven waar veel gevist wordt. Je kunt hier ook mooi wandelen en fietsen dus hebben we weer een mooi tocht gemaakt. Later in de middag zijn we naar Eekle gereden waar een mooie camperplaats is bij de haven, in het haven café hebben we nog een lekker Belgisch biertje gedronken en onze dag kon niet meer stuk.
Donderdag 11 september,
Vandaag heel veel harde regenbuien afgewisseld met felle zon. We kwamen er met die buien achter dat er een dakluik lekte, het kan niet altijd meezitten, Aria heeft nog wat boodschappen gedaan en ik ben tussen de buien door nog kit er wat andere spullen gaan kopen om het dakluik te repareren, verder meestal een boek gelezen.
Vrijdag 12 september,
De zon was er weer dus op het dak geklommen om de zaak opnieuw af te kitten, Aria heeft zich vermaakt met bloemen haken, nog een poosje in de zon gezeten tot het weer hard begon te regenen, maar geen lekkage meer dus kon onze dag weer niet meer stuk.
Zaterdag 13 september,
Het was droog, er stond wel een stevige wind maar we hebben toch de fiets gepakt en hebben een mooi rondje in de omgeving gefietst. Terug bij de camper werd de lucht slecht en begon het hard te regenen, na de lunch zijn we 7km verder naar Adechem gereden, onderweg nog diesel getankt voor €1.57 de benzine kost hier €1.48 je kan voor het verschil bijna naar België rij14den. Op de camperplaats stond een campertje met een kenteken uit Argentinië die was een eind van huis ze kwamen misschien ook wel op de goedkope brandstof af maar dat weten we niet zeker.
Zondag 14 september,
Vanmorgen zijn we naar de mediamarkt in Brugge gereden, die was dicht dus konden we er mooi parkeren en verder op de fiets naar het centrum, wat is Brugge toch een mooie stad, hier hebben we een paar uur rondgelopen wat gegeten nog een rondje buiten om langs het water gefietst en we waren niet de enigen. Eenmaal weer terug bij de zijn we weer naar Adechem gereden om te parkeren voor de nacht.
Maandag 15 september,
Het plan was om nog wat in de omgeving te fietsen maar er stond een stormachtige wind dus hebben we daar maar vanaf gezien. Weer een stukje verder en zo kwamen we over binnendoor wegen in Ieper terecht, later ook weer buien tussendoor ben ik nog de oude stad met zijn imposante kerken en gebouwen ingelopen, morgen hopelijk wat beter weer om de omgeving en de stad te bekijken.
Dinsdag 16 september,
Vanmorgen stond er een stevige wind, maar we hebben toch de fiets gepakt om een rondje van zo'n 30km in de omgeving te doen, hier is het ook goed fietsen, onderweg kom je langs oorlogsgraven dan kun je zien dat er hier heel veel doden gevallen zijn in de eerste wereld oorlog. Ook nog jagers gezien en na de lunch zijn we de middeleeuwse stad ingegaan. Jan en Tineke hebben geapt waar we zaten, ze gingen naar het zuiden dus kwamen ze langs, het was weer gezellig, we hebben kebab gehaald en met z'n vieren gegeten, dus weer een prima dag
Woensdag 17 september,
We hebben met z'n vieren nog een kop koffie gedronken en zijn daarna ieder een andere kant opgegaan, wij zijn naar een parkeerplaats bij een dorpje net voorbij Doornik gereden waar we aan de Schelde konden staan en we verder met bootjes kijken de dag doorgebracht hebben.
Donderdag 18 september,
Vandaag zijn we langs de Schelde naar Doornik gefietst. Onderweg kom je langs veel plaatsen waar binnenvaart schepen liggen en zand en gemalen puin geladen wordt. Doornik is ook weer zo'n oude stad met grote cathedralen, er was niet veel te beleven dus zijn we langs de Schelde weer terug gefietst om in de middag naar Theux terijden waar we een mooi plekje bij een oude brug gevonden hebben om morgen de scheepslift te kunnen bezoeken.
Vrijdag 19 september,
Er zitten hier zo'n 25 ganzen die vanmorgen om 5 uur al behoorlijk tekeer gingen ze steken de weg over zodat het verkeer moet stoppen maar ze worden ook gevoerd door de mensen. De brug is uit 1891 en daar gaat heel veel verkeer over en zo liggen er veel van deze bruggen. Vandaag hebben we een rondje langs het canal du centre gefietst, zo kom je langs een aantal oude sluizen en ook langs de scheepslift van Strepy-Theu, een imposante scheepslift die 73 meter overbrugd en waar grote binnenvaart schepen in gaan. Aan het eind van de middag zijn we 10 km verder gereden om bij een oud sluisje te overnachten, we waren wel een beetje klaar met die ganzen rond de camper.
Zaterdag 20 september,
Volgens het weerbericht zou het in de middag gaan regenen dus zaten we al vroeg op de fiets om een rondje in de omgeving te doen, toen we om 12.00 uur weer bij de camper waren begon het te regenen dus dat kwam goed uit. Later in de middag boodschappen gedaan en toen zijn we doorgereden naar het kasteel bij Florette, daar is water en kan je lozen, hier hebben we overnacht.
Zondag 21 september,
We staan onder de bomen en als er dan geen zon is wordt je een beetje depressief dus weer snel verder. Vanmorgen zijn we naar Anhee wat tussen Namen en Dinant aan de Maas ligt gereden, Het was best fris toen we na de lunch op de fiets langs de Maas naar Dinant gingen maar met een jas aan goed te doen en een leuke tocht. Op de brug staat een rijtje saxofoons, volgens het verhaal zijn die uitgevonden in Dinant, toch weer wat geleerd.
Maandag 22 september,
De wind was nog koud en de zon niet enthousiast, toch maar weer op de fiets en vandaag naar Namen, weer mooi fietsen vlak langs de Maas en in Namen waren dit weekend de Waalse feesten geweest, de stad stond vol kraampjes met eten en drinken en het was er nog steeds hartstikke druk maar ook met jongelui en scholen. We hebben er een rondje gelopen en wat gegeten en zijn toen weer terug gegaan om lekker binnen in de camper tegaan zitten. Tegen de avond de verwarming aan, een borrel erbij en het was prima tedoen.
Dinsdag 23 september,
Het was droog, dus we eerst naar de markt gegaan, brood gekocht en daarna zijn we met de camper een kilometer of 10 verder naar Hastiere gereden en toen naar Givet gefietst, daar een koffie met gebak genuttigd en weer terug, op de terugweg hadden een paar handschoenen geen zeer gedaan. Eenmaal weer bij de camper zijn we weer naar ons plekkie in Anhee gereden om daar te overnachten.
Woensdag 24 september,
Afgelopen nachten hebben we heel veel regen gehad en het dakluik lekte weer, dus heb ik nog een keer goed gekeken en nu blijkt dat het dakluik kapot is en vervangen moet worden, ik heb het nu provisorisch kunnen repareren en het lekt nu niet meer dus heb ik thuis weer een klusje. Vanmorgen de geit en de ezel die tegenover ons in een weitje staan gedag gezegd en op gemakkie met een paar stops langs de Maas naar de Blegny mine bij Luik gereden wat bij veel camperaars een bekende plek is. Het was verdaagd 13 graden en zwaar bewolkt dus met het kacheltje een beetje aan was het goed tedoen.
Donderdag 25 september,
Weer op pad, vanmorgen zijn we naar Schoonbeek bij Bilzen gereden? Het viel niet mee omdat er te komen overal was de weg afgesloten en opgebroken, in Schoonbeek is een jeugdcentrum waar je kan staan. Het was geen fietsweer dus hebben we toen we eenmaal stonden een boek gepakt.
Vrijdag 26 september,
Het was droog, dus op de fiets naar Hasselt, daar waren we al vaker maar het is altijd weer een gezellige stad. Hier hebben we wat gegeten en eenmaal weer bij de camper was het zonnetje er dus konden eindelijk de stoelen weer naar buiten.
Zaterdag 27 september.
Eerst brood gehaald bij de bakker en na de koffie weer een rondje op de fiets, deze keer richting Bilzen. Het is in deze omgeving wel wat heuvelachtig maar dan doen de accu's maar wat meer werk. Terug bij de camper konden we nog buiten zitten maar na eem uurtje was de zon weg en zijn we maar weer een stukje gaan rijden, onderweg hebben we boodschappen gedaan en anderhalf uur later stonden we in Lommel langs het kanaal van Bocholt naar Herenthals waar de schepen vlak langs varen. Ook geen verkeerde plek.
Zondag 28 september,
Het was een mooie zonnige dag met weinig wind, dus hebben we lekker in het zonnetje gezeten, na de lunch nog een ommetje gefietst en een Belgisch biertje gedronken op een terras.
Maandag 20 september,
Op Park4night had ik bij het zwembad van st'Oedenrode een mooi plekje gezien dus zijn we daar naar toe gereden, maar daar aangekomen waren ze met een Shovel en tractors aan het werk dus dat was niks. Vervolgens zijn we naar de Wit in Schijndel gereden, daar een dakluik gekocht en toen door naar s-Hertogenbosch waar we bij een recreatieplas wel een mooie plek hadden. In de middag zijn we nog door het park naar het centrum van de stad gefietst.
Dinsdag 30 september,
Vanmorgen nog 30km door het mooie Brabant gefietst onderweg zagen we een tuintje met allemaal beelden van afval rubber heel bijzonder, daarna naar de stad om Bossche bollen tegaan halen. In de loop van de middag zijn we naar Dorien in Rijsbergen gereden, daar koffie met een bollen gedronken en tegen de avond zijn we naar de Chinees gegaan om loempia's te gaan halen, dat begint een beetje traditie te worden. Vroeg in de avond zijn we naar huis gereden daar hadden we een minder leuke verrassing, de boven buren zijn aan het verbouwen en wij hadden lekkage in het toilet alles zeik nat en het plafond naar de kloten, maar hij gaat het oplossen zegt hij dus daar rekenen we dan maar op. We zijn nu een paar dagen thuis en begin volgende week gaan we naar het zuiden hopelijk hebben we dan beter weer.
Einde verhaal.
Anneke Platje:9 september 2025Plezier! Frankrijk in de gaten houden ivm politieke onrust en stakingen!
Esther:9 september 2025Goede reis weer.
Annemiek v. Driel:10 september 2025Heerlijk toch weer even op pad! Lekker genieten!
Yvonne de krom:10 september 2025Veel plezier, en weer genieten
Franka Roeters:10 september 2025Hallo, wat leuk te lezen, wij waren zondag in Sas van Gent, op de camperplek, de start van onze tour,we staan nu in lê treport , begrijp dat jullie een beetje in de buurt van Nederland blijven , geniet weer van de tour , wij zijn zelden zo vroeg op reis gegaan , bevalt goed 🚌 gr
Franka Roeters:24 september 2025Leuke tour hebben jullie , jammer van de lekkage , maar dat kan opgelost worden, gaan jullie na het feest van de buurvrouw nog naar het zuiden ? Wij zijn vanwege de kou uit de picos de Europa vertrokken, gaan nu richting Portugal
Franka Roeters:1 oktober 2025Já, die Bossche bollen van de Groot zijn wel de allerlekkerste ,ik was deze zomer in Den Bosch met de kleindochter, en zijn naar het Bossche bollen museum geweest, was echt leuk , erg klein maar leuk gedaan . Alvast een goede reis naar het zuiden , wij staan aan de Douro in Portugal met erg warm weer