Winter 2026

2 april 2026 - Maassluis, Nederland

Maandag 23 februari,

Weer op pad, met ruim 5 weken vertraging van wege een flinke longontsteking waarvoor ik nog in het ziekenhuis gelegen heb ben ik weer fit genoeg om te vertrekken de rest van het herstel doet de Spaanse zon hopelijk wel. Om 5.00 uur heeft Helma ons opgehaald en om 7.00 uur gingen we de lucht in, de camper had na ruim 10 weken wel ander buren gekregen op de parking maar hij startte meteen dus hij had er weer zin in. We zijn naar de Lidl bij La Marina gereden, daar de voorraden aangevuld en de rest van de dag en nacht in één van de straten achter de winkels doorgebracht.

1000006890

Dinsdag 25 februari,

Vanmorgen  zijn we 60km verder naar Los Urrutias dat is richting Mar Menor gereden waar we afgelopen najaar een mooie parkeerplaats bij het water gezien hadden, hier hebben we de camper neergezet, het was met 22 graden veel zon en weinig wind lekker om buiten te zijn dus na de lunch de fiets gepakt, de banden opgepompt, over Los Nietos en verder gefietst, toen we het ver genoeg vonden hebben we een terrasje gepakt en terug bij camper stond er ruim 20km op de teller wat voor mij ver genoeg was.

10000068961000016913

1000006898

Woensdag 24 t/m vrijdag 27 februari,

Woensdag hebben we een rondje over Los Alcazares gefietst, onderweg een hapje tapas gegeten en verder kan je lekker buiten in het zonnetje zitten en daar genieten we dan ook van. Donderdag zijn we met de camper tot waar we dinsdag op de fiets gestopt zijn gereden daar geparkeerd en toen zijn we naar Mar Menor gefietst we hadden een slecht pad langs het water dus na een rondje over het schiereiland te hebben gefietst zijn we over de doorgaande asfalt weg weer terug gegaan wel een paar kilometer om maar lekker fietsen en daarna weer met de camper naar het plekje waar we eerder stonden. Vrijdag zijn we naar het winkelcentrum van Dos Mares in san Javier gereden, daar boodschappen gedaan en toen hebben we achter het winkelcentrum waar wel 100 campers staan een plekje wat er altijd wel is gezocht en de rest van de dag in de relax stand doorgebracht.

100001693210000069131000006920

Zaterdag 28 februari t/m woensdag 4 maart,

Zaterdag zijn we naar de markt in Los Alcazares gefietst, daar hebben we kip gekocht er stond wel een rij voor de kraam dus effe geduld. Terug bij de camper waren Siem en Franka ook aangekomen dus hebben we nog een paar wijntjes gedronken en gezellig bijgepraat. Zondag hebben we een rondje in de omgeving gefietst en weer een fles wijn leeggemaakt, maandag gingen Siem en Franka weer verder en stond er een harde noordoosten wind die ook dinsdag en woensdag bleef dus was het niet aangenaam om buiten te zijn dinsdag zijn we naar het winkelcentrum van La Zenia gereden waar we woensdag ook zijn blijven staan, daar hebben we wat geshopt, Aria heeft het druk met bloemen haken en ik lees een boek.

10000069451000016948

1000016950

Donderdag 5 t/m zaterdag 7 maart.

Toen we Donderdagmorgen de gordijnen open deden was alles geel van het Sahara zand, we konden niet meer door de ramen naar buiten kijken dus die schoon gemaakt maar dat hadden we ons kunnen besparen want na een halfuur begon het hard te regenen en het is die dag niet meer droog geweest. We zijn weer een stukje verder naar La Marina gereden, daar hebben we bij de Bodega weer een heerlijke tonijnschotel gegeten en daarna achter de winkels geparkeerd, Nel hadden ons zien staan dus die kwam nog effe buurten en dat we weer gezellig. Vrijdag ochtend zijn we met de camper naar het strand gereden, het was mooi weer en daar hebben we lekker in de zon gezeten. Zaterdag eerst naar de markt, daar nog koffie gedronken en nog wat boodschappen gedaan om daarna weer naar het strand te rijden, vandaar op de fiets kip gehaald in het dorp en verder weer in de zon, tot aan het eind van de middag de politie kwam en ons vertelde dat je er niet mog staan met de camper er staan wel borden maar niemand stoort zich daaraan en er stonden nog meer campers ze gingen ze allemaal af. Toen zijn we weer terug naar de straten achter de winkels gereden.

10000070831000007082

Zondag 8 t/m woensdag 11 maart.

Zondag hebben we een rondje over  San Fulgencio gefietst dat is ongeveer 25km en voor mij op nu het meest haalbare en de rest van de dag in de relax stand, maandag zijn we langs de haven van Guardamar naar de stad gefietst, daar op een bank een broodje gegeten en tegen de avond naar Nico en Nel in San Fulgencio gereden die huren daar altijd voor drie maanden een huis daar een wijntje gedronken en toen met z'n vieren naar een Indian restaurant in de buurt waar we heerlijk gegeten hebben. We hebben bij Nico en Nel voor de deur overnacht en in de nacht begon het vreselijk hard te regenen het water stroomde door de straten dat hebben we wel eens op de tv gezien maar nooit meegemaakt. S'morgens hebben we afscheid genomen en daarna zijn we in de stromende regen naar Alfaz del Pi bij Benidorm gereden waar het droog was maar zwaar bewolkt en in de loop van de dag begon het weer te regenen wat de hele woensdag ook door ging. Woensdag zijn we tegenover de parkeerplaats waar wel 40 campers staan, vorig jaar waren we er ook toen stonden er 5 bij de Chinees gaan eten dat was met een paraplu tedoen en aan het eind van de middag klaarde het weer op.

100000708910000170341000007092100001704810000071021000007108

Donderdag 12 t/m zondag 15 maart,

Donderdag was het een mooie dag dus zijn we naar Althea gefietst, onderweg nog een lekkere tostada gegeten op een terras het kan slechter, vrijdag was toen ik de deur open deed het opstapje wat we meestal voor de camper hebben staan weg, iemand had het zeker nodig. Eenmaal van de schrik  bekomen zijn we de andere kant uit gefietst naar Benidorm waar je over de hoofden kon lopen, daar hebben we in het Zodiac House in het oude centrum tapas gegeten 6 stuks tapas en een liter drank naar keuze voor €9.00 het is er dan ook  hartstikke druk. Zaterdag was het een bewolkte dag toen zijn we naar Javea gereden daar hebben we de camper geparkeerd en hebben toen een rondje over de boulevard en langs de haven gefietst het begon te waaien en een beetje te regenen dus werd het een kort rondje na een stormachtige nacht hebben we brood gehaald bij de bakker dat is altijd weer een beetje zoeken omdat op zondag de winkels dicht zijn maar Google is dan ook weer je beste vriend, na de koffie zijn we naar Denia gereden waar we aan het strand gestaan hebben maar met die wind was het niet aangenaam buiten en tegen de avond zijn we naar Beniarbeig gereden dat is 10km van de kust en lekker rustig om misschien morgen een rondje te fietsen.

100001706510000170861000007137100001709410000170951000017096

Maandag 16 t/m donderdag 19 maart.

Maandag morgen stond de Mobiele camper service van Camper Cabana dat is een Nederlander die hier in de omgeving rond rijdt om reparaties aan campers te doen bij de buren hadden problemen hadden. Wij hebben een mooie fietstocht door het achterland gemaakt het was wel heuvelachtig net Zuid-Limburg en er waren heel veel wielrenners op pad. Terug bij de camper konden we lekker in het zonnetje zitten. Dinsdag zijn we naar Cullera gereden daar hebben we bij de Carrefour geparkeerd en zijn toen op de fiets de stad in gegaan het was Fallas festival dat is altijd in maart en duurt een aantal dagen dus was het hartstikke druk in de stad, wij zijn naar een Indian restaurant gegaan waar we lekker gegeten hebben. Woensdag hebben we een stuk van de fietsroute 8 die naar Valencia gaat gefietst en zijn halverwege afgeslagen naar Sueca en nog verder. Donderdag zijn we naar Castello de la Plana gereden waar we bij de Cathedraal afgesproken hadden met Jan en Tineke, het was er Vaderdag dan wordt er niet gewerkt en alles behalve de horeca is dicht dus hebben we maar een fles wijn open getrokken in de camper en was het weer gezellig.

1000017114100000715310000071581000017128

Vrijdag  20 t/m Dinsdag 24 maart,

Vrijdag ochtend een paar boodschappen gedaan en in de middag zijn we met z'n vieren gaan eten in het restauranr van La Ola bij het strand en het was weer uitstekend. Zaterdag zijn de vrouwen gaan shoppen en in heb een rondje door de stad gefietst, Castello de la Plana is nog een flinke stad waar het druk was. Zondag hebben we met z'n vieren een rondje over Benicassum gefietst en daarna konden we in de zon zitten. Maandag begon met een koude wind het was niet lekker buiten, Aria en Tine zijn naar de markt gegaan, we hadden afgesproken om weer bij La Ola te gaan eten maar tegen de middag begon het hard te regenen, toch werd het om 14.00 uur weer droog en zijn we toch nog gegaan al kregen we wel een bui op onze kop. Dinsdag zijn we weer uit elkaar gegaan Jan en Tineke gingen verder naar het zuiden en wij zijn gaan wassen bij een tankstation Aria de kleding en ik de camper, daar konden we de was laten drogen en buiten zitten,  toen om 14.00 uur alles droog was zijn we een stukje het land in naar Xert gereden daar hebben we een mooi uitzicht en morgen verder.

100000718010000071811000007206100001713910000072361000007237

Woensdag 25 maart,

Vandaag zijn we langs Morella wat tegen een berg aan ligt en een prachtige stad is maar we zijn er al meer geweest gereden, naar Aitona dat is in een fruit gebied in de buurt van Lleida hier waren we al eerder en hebben we nog buiten gezeten maar later in de middag begon het te stormen met harde windstoten en dat ging de hele nacht door.

1000017166

Donderdag 26 maart,

De harde wind was weg al waaide het nog wel stevig, we zijn naar de bakker gelopen voor brood, meteen een bakkie koffie gedaan bij de bakker, Aria wilde naar de kapper dus daarnaar toe gelopen, ze kon meteen gaan zitten en na de lunch hebben we nog een fietstocht in de omgeving gemaakt.

1000007287100000728910000171721000017173

Vrijdag 27 maart,

We hebben het weer gezien tussen de fruitbomen en zijn richting de Pyreneeën naar Huesca gereden, daar hebben we nog wat boodschappen gedaan en een rondje door de mooie oude stad gefietst.

100001720810000172101000017213

Zaterdag 28 maart,

Weer verder en naar Jaca dat is de laatste stad voor de grens richting Pau. We kunnen merken dat we een beetje is de Pyreneeën komen de zon schijnt uitbundig maar het is hier koud, Aria heeft nog een bloemetje voor het raam gezet zelf gehaakt dus ze blijven goed en altijd leuk, daarna hebben we de winter jassen maar weer uit de kast gehaald en die deden geen zeer toen we naar de stad liepen. Jaca is een hele mooie oude gezellige stad al moesten wij vanaf de parkeerplaats wel veel traptreden lopen om er te komen, in de tapasbar La Tasca de Ana waar het bijzonder druk was hebben we heerlijk tapas gegeten, nog een rondje door de stad gelopen en toen weer terug naar de camper waar de zon op het raam stond en het goed uit te houden was.

100000732910000073231000007326

Zondag 29 maart,

Toen we vanmorgen de gordijnen open deden sneeuwde het het was rond het vriespunt dus het bleef niet liggen, de jeugd vond het prachtig die liepen met de sneeuw van de motorkappen nog een beetje sneeuw ballen te gooien. Ik ben nog brood gaan halen in de stad en toen het na de lunch op de berg ook.boven nul.was zijn we gaan rijden, de weg was schoon en we zijn bij Canfranc door de tunnel over Pau naar Sauvagnon gereden, daar aangekomen bleek dat het plantjesdag was op de parkeerplaats en er stond ook een graafmachine dus moesten we creatief parkeren.

10000073881000007394100001724710000172481000007405

Maandag 30 maart,

Vandaag zijn we over Begerac naar Perignueux gereden weer ruim 250km omhoog we hadden de hele dag miezer en regen dus deze dag maar gauw vergeten. We hadden wel een mooi plekje bij een water.

1000007410

Dinsdag 31 mäart,

Weer verder, eerst naar Limoges, daar hebben we de A20 genomen naar Luant waar een mooie camperplaats is met een goed restaurant, hier hebben we heerlijke mosselen gegeten, maar na het eten zijn we toch nog maar een stukje gaan rijden omdat het toch geen weer is om buiten iets tedoen en zo kwamen we in Neuvy sur barangeon terecht wat een stukje boven Vierzon ligt.

1000007416

Woensdag 1 april,

Vanmorgen regende het en het was mistig, dus vandaag gaan we maar een beetje kilometers maken. Het lampje van de dieseltank brande dus eerst maar een pomp opgezocht, bij de Total kost de diesel €2.09 maar als je er stopt is de pomp afgesloten dus dan maar dure diesel van €1.29 bij de supermarkt je mag maximaal €120 tanken dus geen volle tank. We zijn over gegaan Reims en toen over Vervins doorgereden tot La Capelle langs de N2 daar hadden we het marktplein bijna voor ons alleen en aan het eind vande middag kwam het zonnetje er nog door.

1000007423

Donderdag 2 april,

De bakker was 200 meter bij ons vandaan, dus eerst een baguette gehaald en toen weer op pad, we hadden een route in de navigatie gezet over Oudenaarde en Gent door de Westerschelde tunnel maar maps begon onderweg vervelend tedoen en toen kwamen we toch nog bij Brussel uit, onderweg een beetje file gehad, de tank nog een keer volgegooid in Hoogstraten daar stonden allemaal gele nummerplaten hun tank en allerlei losse tanks met benzine voor €1,91 te vullen, er stond een man uit Nootdorp die kwam er iedere week, de diesel is er net zo duur als in Frankrijk bij de supermarkt maar wij hebben hem weer vol en voorlopig gaat hij de stalling in en daarna zien we wel weer.

1000007432

Tot slot. Deze reis zit er ook weer op, dit jaar was het kouder en we hebben best veel wind en regen gehad, het is ook bijzonder druk met campers in Spanje maar wij vinden altijd wel een plekje en we vermaken ons wel. Iedereen weer bedankt voor de reacties en tot het volgende reisverhaal. Groetjes Johan en Aria.

Wordt vervolgd.

1. Anneke Platje:
    24 februari 2026
    Veel plezier en een goed herstel toegewenst.
  2. Berta Smilda:
    24 februari 2026
    Hallo Johan en Aria, het was even schrikken, een zware longontsteking en ook nog in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig weer hersteld en nu lekker genieten van de Spaanse zon. Doe lekker rustig aan. Veel plezier. Pieter/Berta
  3. Jaap van den Hoek:
    24 februari 2026
    Weer op pad gelukkig. Veel plezier!
  4. Annemiek v. Driel:
    24 februari 2026
    Ochjee, dat heb ik helemaal niet meegekregen. Nou stukje bij beetje de conditie maar weer opkrikken en ook lekker genieten jullie van de zon en warmte! Veel plezier jullie!
  5. Esther:
    24 februari 2026
    Fijne tijd en lekker genieten!
  6. Yvonne de krom:
    25 februari 2026
    Weer een fijn tijd in Spanje, geniet ervan.
    Groetjes Fred en Yvonne
  7. Franka Roeters:
    25 februari 2026
    Fijn dat je gezondheid weer zover is dat jullie kunnen camperen, we gaan elkaar zeker zien 🚌🙋‍♀️
  8. Yvonne Buys:
    28 februari 2026
    Ha Aria en Johan, Wat fijn dat jullie er weer op uittrekken met de camper. Geniet er maar van! Hartelijke groet, Yvonne Buys
  9. Annemiek:
    7 maart 2026
    lanZenia , ben ik met Coen nog geweest, prachtig winkel centrum en lekkere tapas!!!!veel plezier!!!!
  10. Franka Roeters:
    31 maart 2026
    Jammer van het minder mooie weer op de terugreis dan ben je sneller thuis,, alvast welkom thuis
  11. Yvonne de krom:
    1 april 2026